• naše weby..
  • ..
  • .

Národní síť
Zdravých měst České republiky

20.1.2022

🏡 2022 Konference NSZM: Investice měst v praxi

Záznam TV Zdravá města

FOTOGALERIE:  ZDE
WEB: https://konference2022.zdravamesta.cz/

20. ledna 2022 proběhla ONLINE konference Národní sítě Zdravých měst ČR (NSZM) na téma INVESTICE MĚST V PRAXI.
K živému online streamu z Brna se připojilo přes 100 sledujících. 

Záštitu pro akci poskytli: 
VĚRA KOVÁŘOVÁ, 1. místopředsedkyně Poslanecké sněmovny PČR
ANNA HUBÁČKOVÁ, ministryně životního prostředí
ELIŠKA OLŠÁKOVÁ, starostka Valašských Klobouk, poslankyně Poslanecké sněmovny
PETR HLADÍK, 1. náměstek primátorky statutárního města Brna

První část otevřela zdravicí poslankyně parlamentu a starostka města Valašských Klobouků Eliška Olšáková a 1. náměstek primátorky města Brna Petr Hladík. Po úvodní prezentaci Petra Švece, ředitele NSZM ČR, přednesl prezentaci k investicím pro rozvoj měst generální ředitel agentury CzechInvest Patrik Reichl, který se zaměřil na asistenci městům v oblasti investic a Filip Hrůza, vedoucí Institutu veřejné správy Masarykovy Univerzity, který představil případovou studii přípravy a realizace investice.

Následovala panelová diskuse, ve které na téma příležitostí a rizik investic, komunikace s developery, zapojení veřejnosti a podpory zaměstnanosti hovořili kromě Petra Hladíka a Filipa Hrůzy ještě Petr Kozel, ředitel Valašskoklobouckého podnikatelského centra, Vít Zeman, náměstek primátorky města Jihlava, Eliška Vejchodská, ekonomka Univerzity J.E. Purkyně a Martin Fadrný, právník a senior konzultant z advokátní kanceláře Frank Bold.

Závěrem ještě Petr Švec představil výsledky posledního ročníku soutěže o NEJ DOBROU PRAXI a vyhlásil ročník nový.

V původním programu konference pro Vás byly dále připraveny prezentace k dobré praxi v tématech bydlení, vzdělávání, participace či životního prostředí. Nebojte se, nepřijdete o ně. Přemístili jsme je do programu Jarní školy Zdravých měst, která proběhne živě v Třebíči 30. 3. 2022.

Děkujeme partnerům této akce - Zdravému městu Brnu a Agentuře CzechInvest - za spolupráci na konferenci NSZM ČR 2022 a těšíme se, že příště se už setkáme opět naživo.

 

Publicita OPZ - aktivity, projekt Podpořeno finančními prostředky Evropského sociálního fondu, které byly na realizaci projektu poskytnuty z Operačního programu Zaměstnanost.

zpět na přehled akcí

TISK
i