Bystřice
Znak Bystřice

Web provozuje NSZM ČR
úvodní stránkaBystřice › Galerie projektů  

Bystřice

tisk
i

Elektromobil a dobíjecí stanice pro město Bystřice

Stadium přípravy projektu
6. Projekt ukončen (sledována udržitelnost)
Roky realizace
2019-2020
Rozpočet
866 338

Elektromobil a dobíjecí stanice pro město Bystřice

Elektromobil bude pořízení do majetku města a bude využíváno vedením, zaměstnanci a úředníky Města Bystřice. Vzhledem k tomu, že území je členěno na město a 25 přilehlých částí, je potřebné zajistit obslužnost a výkon státní správy a samosprávy v celém území Bystřice. Vozidlo bude využívané nejen k výkonu státní správy a samosprávy, ale rovněž při výjezdních zasedáních zastupitelstva, zajištění aktivit zdravého města Bystřice a výkonu projektového řízení. Vozidlo bude využíváno k přepravě osob i věcí. Město Bystřice chce rozvíjet a podporovat elektromobilitu. V období topné sezóny dochází vzhledem k počasí ke zhoršenému rozptylu znečištěných látek do ovzduší a město potýká se zhoršenou kvalitou ovzduší. Proto i prosazování alternativních pohonů vozidel přispěje ke zlepšení podmínek života ve městě v podzimním, zimním a jarním období.
Jedním z hlavních priorit vedení města Bystřice je zavedení principů Smart city a zavedení, prosazování a rozvoj elektromobility. Město půjde příkladem svým občanům. Vedení města plánuje zavedení veřejných dobíjecích stanic do veřejných prostranství. V poslední době navázalo spolupráci se společností ČEZ Esco, kde na základě odborného poradenství nastavuje další procesy a koncepce z hlediska příprav a plánování konkrétních projektů do příštího roku a let následujících. Primárně bude tedy využito pouze dobíjení z garáže pořízením vhodného wallboxu pro elektromobil, v příštím 2 letech je naplánováno zřízení až 4 dobíjecích míst v Bystřici.
Typ projektu nová investice
Kód projektu 5fcc9ab2a56b762f0ac4257b5517fc4b
Významnost projektu C
Co konkrétně projekt přinese a komu (cílové skupiny)? Město Bystřice potřebuje pro zajištění výkonu státní správy i samosprávy pořídit vozidlo typu N1 Z.E. elektrický, 152 WH/km, akumulátor 33 KWh, tak, aby mohlo kombinovaně přepravovat 5 osob a současně materiál. Vozidlo bude tedy využíváno k přepravě osob i věcí (zajištění výkonu aktivit - projektory, plátna, audiovizuální technika, hlasovací zařízení, další elektronika, flipcharty, tabule, materiál na zajištění aktivit, občerstvení apod.). Vozidlo bude využíváno rovněž k propagaci a novému směrování města k lepšímu životnímu prostředí, snižování CO2 do ovzduší a zvyšování kvality života ve městě. K dojezdová vzdálenosti vozidla a obsluhovanému okolí postačuje pořízení 1 dobíjecí stanice do garážového stání.
Garant projektu Adamová Kateřina, Hodík Michal
Zpřístupnit projekt komu
(Správce projektu)
Hodík Michal
Vazba na cíl Strategie rozvoje města B.1
Efektivní řízení Městské...

Rozpočet [Kč]

Celkem 866 338

Další informace k projektu

Rozpočet a CF projektuAno
Dopad do běžných výdajů rozpočtu města po předání investice do užívání-
Poprvé se dopad promítne do rozpočtu roku 2020
Aktuálně využitelný dotační zdroj financováníAno
Řešení havarijního stavu a/nebo akutního veřejného ohroženíNe
Položkový rozpočetAno
Výběrové řízeníAno
Podepsaná smlouvaAno
Příprava a realizace projektu
Komentáře k přípravě a realizaci projektuProjekt pořízení elektromobilu a dobíjecí stanice je zdárně u konce.

QR kód odkazující na projekt v galerii projektů

i
Za pomoci QR kódu je možné odkázat na projekt v tiskových výstupech či veřejném prostoru.

Dotaz na detaily projektu

Na detaily projektu se můžete dotázat odpovědné osoby na .

Sdílejte projekt

TISK
i