Jilemnice
Znak Jilemnice

Web provozuje NSZM ČR
úvodní stránkaJilemnice › Galerie projektů  

Jilemnice

tisk
i

Rekonstrukce všesportovního a volnočasového areálu Hraběnka, Jilemnice

Stadium přípravy projektu
7. Projekt ukončen zcela
Roky realizace
2016-2018
Rozpočet
75 000 000

Rekonstrukce všesportovního a volnočasového areálu Hraběnka, Jilemnice

Vybudování nového sportovně rekreačního areálu částečně v prostoru bývalé dráhy pro kolečkvé lyže vybudované v roce 1976. Areál představuje dvě parkoviště s celkovou kapacitou 66 OA, obslužný objekt na začátku areálu (užívaný ČKS SKI Jilemnice), biatlonovou střelnici s osvětlením (20 stavů), trestným kolečkem 150 m a 3 obslužné objekty (mazací buňky, sklad střeliva, kanceláře Klubu biatlonu a WC), osvětlené dráhy v celkové délce 2,5 km a chodník od obslužného objektu k lesu.
Typ projektu nová investice
Kód projektu 62d32965bb6199a6bc998760df078495
Významnost projektu A
Co konkrétně projekt přinese a komu (cílové skupiny)? Cílem přestavby areálu bylo zlepšení tréninkových podmínek pro místní a tradiční oddíly (ČKS SKI Jilemnice, KB Jilemnice, z. s.), rozšíření nabídky prostoru pro užívání pro místní školy a nabídka pro trávení volného času široké veřejnosti (nejen místním občanům). Nový areál nabízí špičkové podmínky pro trénink střelby biatlonistům na střelnici se 20 stavy a možnost střelby při zátěži (střelnice je umístěna na kopci) a dobré podmínky pro trénink na kolečkových lyžích jak biatlonistům, tak lyžařům. Tím je navázáno na tradici českého lyžování v Krkonoších - Jilemnici a vytvoření tréninkového střediska pro lyžování a biatlon, které využívá široká sportovní veřejnost po celý rok. Zvýšení využitelnosti areálu je podpořeno funkčním veřejným osvětlením (umožňuje večerní lyžování pracujícím). Vybudováním souběžného chodníku k lesu je zamezeno kolizím mezi chodci a uživateli „kolečkové“ dráhy. Areál je používán celoročně. Umožňuje bezpečnou jízdu na in-line bruslích a kolečkových lyžích, prostý běh, nordic walking v přírodním prostředí – převážně v lesních pozemcích. Tím přispívá k naplněním cílů z národního programu Zdraví 2020.
Jaké mohou být negativní dopady projektu? Vykácení části městského lesa eliminováno novou výsadbou, zlepšily se příjezdové trasy pro údržbu lesa (včetně manipulační plochy "U Hájenky"). Zvýšení spotřeby elektrické energie při nasvícení areálu veřejným osvětlením eliminováno použitím úsporné LED technologie.
Kontakt ing. Jaroslav Hornig
Vazba na cíl Strategie rozvoje města 1.3
Rozvoj volnočasových akt...
2.2
Rozvoj základní a doplňk...
Příloha naklady-stavby_1.xlsx [15.5 kB, xlsx]
Odkaz https://www.sport-jilemnice.cz/sportoviste/vsesportovni-areal-hrabenka/

Rozpočet [Kč]

Celkem 75 000 000
2016 5 000 000 (Rozpočet města)
Projektová dokumentace , TDI, AD
2017 42 060 068 (Rozpočet města)
2017 15 000 000 (Dotační zdroje)
Dotace LK I. etapa
2017 10 000 000 (Dotační zdroje)
Dotace LK II. a III. etapa
2017 20 000 000 (Dotační zdroje)
Dotace MŠMT na všechny etapy
2018 16 111 000 (Rozpočet města)
Pouze stavba

Další informace k projektu

Rozpočet a CF projektuAno
Projektová dokumentaceAno
Architektonická studieAno
Energetický auditNe
Položkový rozpočetAno
Výběrové řízeníAno
Podepsaná smlouvaAno
Stavební povoleníAno
Příprava a realizace projektu
Komentáře k přípravě a realizaci projektu V době přípravy výstavby musela být I.etapa výstavba Všesportovního a volnočasového areálu Hraběnka rozdělena do dalších etap (3), které byly samostatně povolovány v souvislosti na časové získání souhlasu se stavbou od vlastníků pozemků. Rovněž získávání externích finančních prostředků probíhalo v čase (nejprve získána dotace z MŠMT ve výši 20 mil. Kč, následovaly dvě dotace z Libereckého kraje v úhrnu 25 mil. Kč ). V době realizace muselo být provedeno zlepšení vlastností podloží pomocí vápnění a výměna materiálu na záchytném valu střelnice. Přesto se rámcově podařilo udržet plánované a zasmluvněné finanční prostředky ve stejné výši. Vlastní stavba provedené etapy činila 69,5 mil. Kč, Celkové náklady nepřevýšily 75 mil. Kč (včetně slavnostního otevření), z čehož dotace činily 45 mil. Kč.

QR kód odkazující na projekt v galerii projektů

i
Za pomoci QR kódu je možné odkázat na projekt v tiskových výstupech či veřejném prostoru.

Dotaz na detaily projektu

Na detaily projektu se můžete dotázat odpovědné osoby na .

Sdílejte projekt

TISK
i