Břeclav
Znak Břeclav

Web provozuje NSZM ČR
úvodní stránkaBřeclav › Galerie projektů  

Břeclav

tisk
i

Krytý bazén

Stadium přípravy projektu
4. Podána žádost o dotaci
Roky realizace
2024-2026
Rozpočet
500 000 000

Krytý bazén

Stávající koupaliště je již v nevyhovujícím stavu, každým rokem je údržba celého areálu složitější a dražší. Proto se město Břeclav rozhodlo k ráznému kroku a pro občany města připravuje kompletní obnovu celého areálu. Celý areál by se měl obnovit ve dvou etapách. Jedná se o navržení 3 podlažního objektu, kdy bude objekt napojen na stávající saunové centrum.

V 1. PP bude především celkové zázemí koupaliště, budou zde sklady, prostory pro bazénovou technologií a vodní hospodářství, elektrická rozvodna, sklad pro bazénovou chemii, místo pro přečerpávací stanici, velín, datové centrum, technická místnost, kde bude i kogenerační jednotka, VZT strojovna, kanceláře, zázemí pro zaměstnance jako jsou šatny a také plynová kotelna.

V 1. NP bude hala s bazénem doplněna o relaxační bazén, vířivku, zónu, která je určena pro relaxování, bude zde i tobogán, úsek se šatnou, místnost pro úklid, WC pro imobilní a sklady. Ve stávající části bude plavecký bazén, výcvikový bazén a také bazén pro neplavce. Dále se zde nacházejí prostory pro plavčíka, první pomoc, chodby, pokladna, kavárna s vlastním zázemím (WC, přípravna bufetu, šatna se sprchou a WC pro zaměstnance), sociálního zázemí (WC, sprchy) – muži, ženy a společné šatny se skříňkami.

Celkový prostor v 2.NP bude výrazně větší, jelikož bude opatřen přístavbou. V tomto prostoru bude wellness, kde návštěvníci najdou také saunový svět (solná, tropická, aroma finská sauna), bude zde i bazén pro ochlazení, whirlpool, ledová kašna, Knajppův chodník a odpočívárna. Také zde bude bar, skladová část, sociální zázemí pro zaměstnance baru, technické místnosti. Na nové střeše bude také fotovoltaika.

Venkovní areál bude opatřen víceúčelovým bazénem, který bude rozdělen na plaveckou a neplaveckou část. Bazén bude z nerezu. Kolem bazénu bude travnatá plocha pro slunění návštěvníků. Ve víceúčelovém bazénu se budou nacházet 4 plavecké dráhy, dále zde budou umístěny atrakce jako tobogán, tří-dráhová skluzavka, šplhací síť, lanový most s lekníny, lezecká stěna, masážní trubkové lavice, masážní trubková pololehátka, masážní trubková lehátka, masážní trysky, masáže nohou, vodní stěna, perličky, chrliče, vodní děla, basketbalové koše, houpací záliv, vodní číše. V neplavecké části se nachází také dojezd pro tobogán a skluzavku. Pro vstup do bazénu je navrženo vstupní zařízení pro osoby ZTP - hydraulický bazénový zvedák.

Místo si zde najdou i ti nejmenší, pro které je navržen dětský bazén, který bude opatřen atrakcemi jako skluzavka „kobra“, skluzavka „žralok“, vodní talíř, lanový most s lekníny, vodní kbelíky, mráček, pelikáni, sluníčko, delfín, medúza, vodní ježci. Část bazénu bude krytý stínící plachtou. V dětském bazénu bude také zařízení pro osoby ZTP - hydraulický bazénový zvedák.

Venkovní areál bude opatřen novým venkovním hřištěm, je navržen minigolf, venkovní fitness, víceúčelové hřiště, hřiště na plážový volejbal. Celý areál je navržen jako bezbariérový.
Typ projektu oprava/​rekonstrukce
Kód projektu 0bee45f43ce03aa8a3eb2a0af01ac336
Významnost projektu A
Vazba na cíl Strategie rozvoje města A.6
Podpora sportu a pohybov...
3.3
Rozvoj nabídky volnočaso...

Rozpočet [Kč]

Celkem 500 000 000

QR kód odkazující na projekt v galerii projektů

i
Za pomoci QR kódu je možné odkázat na projekt v tiskových výstupech či veřejném prostoru.

Sdílejte projekt

TISK
i