Štětí
Znak Štětí

Web provozuje NSZM ČR
úvodní stránkaŠtětíStrategické dokumenty › Seznam projektů  

Štětí

tisk
i

Rozšíření kamerového systému - osazení monitorovacích kamer na vjezdech/výjezdech do/z města

Stadium přípravy projektu
5. Projekt probíhá
Roky realizace
2022-2024
Rozpočet
500 000

Rozšíření kamerového systému - osazení monitorovacích kamer na vjezdech/výjezdech do/z města

Městský kamerový dohledový systém (MKDS) v současné době tvoří 16 kamerových bodů + 5 stacionárních kamer, kterými je osazeno parkoviště v Hněvicích (nelze s nimi otáčet a nelze zoomovat). V návaznosti na trendy kriminality a na počínání pachatelům trestných činů vyplývá, že pachatelé:
1) Jsou osoby s pobytem mimo území města Štětí
2) Jsou osoby s pobytem mimo území města Štětí mající vazby na tuto lokalitu (pracovní poměr, kamarádské, přátelské a rodinné vazby)
3) Jsou osoby s pobytem na území města nebo místních částí
Většina pachatelů kvalifikované trestné činnosti využívá ke své činnosti motorové vozidlo. Výjimku tvoří pouliční kriminalita, která je náhodná nebo nahodilá. Kvalifikovaná trestná činnost vyžaduje alespoň minimální přípravu (typování, obhlídku objektu zájmu, přivezení nebo naopak odvoz předmětů, rychlé opuštění a vzdálení se z místa činu, apod.). Ke všem těmto činnostem je pachateli používáno motorvé vozidlo. Jeho pohyb nebo průjezd určitou lokalitou je většinou anonymní, efektivní a rychlý, což komplikuje dokazování spáchané trestné činnosti.
Z těchto důvodů je oprávněný zájem zejména orgánů činných v trestním příp. správním řízení mít k dispozici záznamy (důkazy) o pohybu podezřelého vozidla (osoby) v místě nebo lokalitě, kde k protiprávnímu jednání došlo. Tento důkaz mohou poskytnout kamery zařazené do MKDS a opatřené tzv. čtečkou registračních značek a funkcí rozpoznávání obličejů.
Těmito typy kamer by byly osazeny vytypované příjezdové X odjezdové komunikace z města. Celkem by se jednalo o 3 nové kamerové body osazené celkem 6 kamerami (jedna kamera pro každý směr).
Typ projektu nová investice
Kód projektu 825cbb57f87fbadbd0469224e955419e
Významnost projektu A
Co konkrétně projekt přinese a komu (cílové skupiny)? Projekt zvýší možnost získání obrazového záznamu jako důkazu v trestním nebo správním řízení a zvýší se tím úspěšnost usvědčení pachatelů. Cílová skupina policie, justice, správní orgán.
Jaké mohou být negativní dopady projektu? Žádné
Garant projektu Novotný Rudolf
Zpřístupnit projekt komu
(Správce projektu)
Kurašová Pavla
Vazba na cíl Strategie rozvoje města 2.1
Bezpečí ve městě, nežádo...
2.8
Zvyšování pocitu bezpečí...

Rozpočet [Kč]

Celkem 500 000
2022 500 000 (Rozpočet města)

Další informace k projektu

Dopad do běžných výdajů rozpočtu města po předání investice do užívání+

Dotaz na detaily projektu

Na detaily projektu se můžete dotázat odpovědné osoby na .

Sdílejte projekt

Vytvořeno v systému DATAPLÁN NSZM


TISK
i