Štětí
Znak Štětí

Web provozuje NSZM ČR
úvodní stránkaŠtětíStrategické dokumenty › Seznam projektů  

Štětí

tisk
i

Podporovat informovanost o aktuální bezpečnostní situaci skrze web, zpravodaj a veřejná fóra

Stadium přípravy projektu
5. Projekt probíhá
Roky realizace
2021-2024
Rozpočet
10 000

Podporovat informovanost o aktuální bezpečnostní situaci skrze web, zpravodaj a veřejná fóra

Městská policie Štětí v současné době informuje občany o aktuálních trendech kriminality nebo aktuální bezpečnostní situaci převážně prostřednictvím vlastní Facebookové stránky (zprávy o činnosti, neodkladná sdělení o příp. nárustu počtů určitého druhu kriminality s poučením o prevenci) a měsíčníku Zpravodaj (zpravidla dlouhodobě plánovaná bezpečnostní opatření nebo sdělení občanům ke konkrétní bezpečnostní situaci nebo jevu). K prezentaci činnosti městské policie a Policie ČR a informovanosti občanů o různých druzích kriminality jsou pořádána fóra (Fórum zdravého města), Kulatý stůl, týkající se bezpečnosti ve městě.
K těmto aktivitám je třeba podotknout, že veřejná fóra mívají malou účast občanů nebo na ně docházejí stále stejní účastníci se stejnými dotazy. Občané většinou nechtějí vystupovat veřejně na fórech a drtivá většina z nich preferuje poskytování informací prostřednictvím sociálních sítí. Tomuto trendu je tudíž třeba se přizpůsobit a zvolit vhodnou distribuci informací, což v současné době znamená prostřednictvím sociálních sítí, případně prostřednictvím webových stránek města. Zde jsou mimo jiné kadoročně zveřejňovány Zprávy o činnosti městské policie za uplynulý rok, které obsahují kompletní informace o vývoji jednotlivých druhů kriminality v porovnání s předcházejícími roky, informace o činnosti městské policie a její výslednosti.
Typ projektu jiný typ
Kód projektu 7095aafab8772fc68e0d8a18fb355b11
Významnost projektu B
Co konkrétně projekt přinese a komu (cílové skupiny)? Cílovou skupinou jsou občané města a projekt slouží k poskytování informací občanům, kteří mají zájem o informace o bezpečnostní situaci na území města.
Jaké mohou být negativní dopady projektu? Žádné
Garant projektu Novotný Rudolf
Zpřístupnit projekt komu
(Správce projektu)
Kurašová Pavla
Vazba na cíl Strategie rozvoje města 2.1
Bezpečí ve městě, nežádo...
2.8
Zvyšování pocitu bezpečí...

Rozpočet [Kč]

Celkem 10 000

Dotaz na detaily projektu

Na detaily projektu se můžete dotázat odpovědné osoby na .

Sdílejte projekt

Vytvořeno v systému DATAPLÁN NSZM


TISK
i