Štětí
Znak Štětí

Web provozuje NSZM ČR
úvodní stránkaŠtětíStrategické dokumenty › Seznam projektů  

Štětí

tisk
i

Rekonstrukce místní komunikace Újezd - křižovatka Strachaly/Bylochov

Stadium přípravy projektu
5. Projekt probíhá
Roky realizace
2023-2024
Rozpočet
3 000 000

Rekonstrukce místní komunikace Újezd - křižovatka Strachaly/Bylochov

Jedná se o rekonstrukci stávající polní cesty. Polní cesta je v současnosti využívána pro obsluhu přilehlých polí, případně pro dopravní obsluhu přilehlých obcí. V trase polní cesty je též vedena cyklotrasa č. 0057. Stávající polní cesta je částečně s živičným a částečně s nezpevněným krytem. Stav krytu vozovky polní cesty je již za hranicí své životnosti, a vyžaduje výraznější rekonstrukci. V současné době bude projekčně upravována trasa komunikace na začátku komunikace v obci Újezd. V této části se nachazí stavební objekt, který je podsklepený a zasahuje na hranici opravované komunikace. Dle vyjádření statika, by vlivem realizace opravy (vibrace během hutnění, výkopové práce) došlo k poškození sklepních prostor. KMa začátku roku 2022 bylo předáno geodetické zaněření výše uvedeného sklepa a statické pozouzení unosnosti sklepního zdiva.
Typ projektu oprava/​rekonstrukce
Kód projektu 70302018d52f4074395c9a8c59bfe795
Významnost projektu A
Co konkrétně projekt přinese a komu (cílové skupiny)? Zlepšení komfortu a bezpečnosti pohybu všech uživatelů polní cesty mezi Strachaly a Újezdem. Mimo zemědělskou techniku a případnou další dopravu se jedná i o cyklisty, pro které je tato polní cesta značenou cyklotrasou.
Garant projektu Krejzová Ivana
Zpřístupnit projekt komu
(Správce projektu)
Horák Filip, Kurašová Pavla, Tydrichová Monika
Vazba na cíl Strategie rozvoje města 4.1
Komunikace, chodníky a p...
4.2
Komunikace, chodníky a p...

Rozpočet [Kč]

Celkem 3 000 000
Příprava a realizace projektu
Komentáře k přípravě a realizaci projektuV současné době bude projekčně upravována trasa komunikace na začátku komunikace v obci Újezd. V této části se nachází stavební objekt, který svým podsklepením zasahuje na hranici opravované komunikace. Dle zpracovaného Statického posudku by vlivem realizace opravy (vibrace během hutnění, výkopové práce) došlo k poškození sklepních prostor. Na začátku roku 2022 bylo předáno Geodetické zaměření výše uvedeného sklepa a statické posouzení unosnosti sklepního zdiva. Z těchto podkladů bylo stanoveno, že se trasa komunikace musí posunout o cca 2m směrem od sklepních prostor nebo se musí provést stavební úpravy sklepa. Tato informace byla předána radě města (1/2022), aby posoudila a rozhodla, jak se bude s projektem dále pokračovat.

Dotaz na detaily projektu

Na detaily projektu se můžete dotázat odpovědné osoby na .

Sdílejte projekt

Vytvořeno v systému DATAPLÁN NSZM


TISK
i