Kopřivnice
Znak Kopřivnice

Web provozuje NSZM ČR

Letošní Sbírka kol pro Afriku se vydařila

22. 5. 2018
Minulý týden se v Kopřivnici nejen slavil Den Země, ale také se vybírala kola na pomoc dětem v Gambii. Letošní Sbírka kol pro Afriku zaznamenala ze strany veřejnosti nebývalý zájem.

V loňském roce se sbírka konala dvakrát. Při první se vybralo sto třináct kol, v druhé sbírce o trochu více, celkem sto dvacet pět kol. „Velice nás těší, že v letošním roce lidé přivezli více kol než za obě předchozí sbírky dohromady,“ uvedla za organizátory vedoucí oddělení strategického plánování Lenka Šimečková s tím, že konečný počet byl dvě stě šedesát čtyři kol.

Stejně jako loni byla i letos všechna kola převezena do centrálního skladu, který se nachází v Ostravě. Tam budou roztřízena na pojízdná, která se opraví a přepraví do Gambie. Ta, která nebudou pojízdná a nebudou se hodit ani na náhradní díly, se prodají. Výtěžek z prodeje poslouží na uhrazení nákladů na přepravu.

„Pokud někdo své kolo nestihl dětem do africké Gambie darovat, nevadí. Může ho odvést do stálé sběrny, která je v nedalekém Příboře,“ doplnila důležitou informaci Lenka Šimečková. Do budoucna také Kopřivnice zvažuje, že by kola pro Afriku vybírala celoročně. „Kvůli velkému množství zájemců přistoupilo město k jednání se společností Slumeko. Ta již řeší s nadací možnost zřízení celoročního sběrného místa, a to na sběrném dvoře na ulici Panské,“ potvrdila informaci Lucie Kubalcová z odboru životního prostředí.
TISK
i