Strakonice
Znak Strakonice

Web provozuje NSZM ČR
Publicita OPZ-25 aktivity, projekt
Vývoj portálu je financován za podpory Operačního programu Zaměstnanost

Do jarního úklidu se zapojilo 127 dobrovolníků

17. 4. 2013
Vyhodnocení společného úklidu, který je první částí kampaně Strakonice čistější a krásnější.
Do jarního úklidu se zapojilo 127 dobrovolníků
Celkem 127 dobrovolníků se 11. dubna odpoledne zapojilo do jarního úklidu a uklízelo společně deset vybraných městských lokalit, které nejsou vhodné pro strojové čištění. Za dvě hodiny skončilo celkem 3,3 tuny odpadků ve 110 pytlích. Kampaň pod názvem Strakonice čistější a krásnější pokračuje 20. dubna Čistěním řeky Otavy a 29. dubna budou dětští zastupitelé uklízet prostory za nákupním parkem. Připojí se k nim také učitelé a žáci ZŠ F. L. Čelakovského a pracovnice odboru školství a cestovního ruchu MěÚ.
„Jarní úklid je součástí dlouhodobější aktivity s názvem Strakonice čistější a krásnější, kterou se Strakonice chtějí svým dílem připojit ke 35 miliónům dobrovolníků na celém světě, či k 16 000 dobrovolníků v ČR, kteří se každoročně zapojují do světové kampaně Ukliďme svět! a zároveň se jedná o příspěvek k oslavě Dne Země,“ vysvětluje Michal Novotný, koordinátor Zdravého města a MA21. „Tato aktivita navazuje na řadu dílčích akcí, které se ve Strakonicích již děly a dějí. Například to jsou akce Ekoporadny při Šmidingerově knihovně, aktivity ČSOP či neformální iniciativy Jsme Strakonice nebo odboru životního prostředí Městského úřadu Strakonice. Cílem je tyto dobré věci zviditelnit, podpořit a motivovat i další občany a organizace k péči o své okolí a k hrdosti na své město.“
Nejzajímavějšími „úlovky“ mezi nalezeným odpadem byly záchodová mísa, ptačí klec, či dva kávovary, které zřejmě dosloužily v některé z restaurací.
Na závěr byl pro účastníky připraven táborák a buřty k opékání.

Jarní úklid – počet účastníků:
127 dobrovolníků celkem
z toho:
  40 žáků a učitelů ZŠ Povážská
  15 Technické služby Strakonice
  22 veřejnost
  50 Městský úřad Strakonice a vedení města
Příloha
TISK
i