Hlinsko
Znak Hlinsko

Web provozuje NSZM ČR
Publicita OPZ-25 aktivity, projekt
Vývoj portálu je financován za podpory Operačního programu Zaměstnanost

Pálení čarodějnic v Hlinsku

13. 5. 2010
Město Hlinsko ve spolupráci s ČHJ Hlinsko uspořádalo tradiční pálení čarodějnic v rámci kampaně " Den Země " a to s úmyslem vysvětlit veřejnosti škodlivé účinky na životní prostředí při pálení různých odpadů během této tradiční akce.
Dne 30.4.2010 se v odpoledních a večerních hodinách uskutečnilo  v rámci projektu Zdravé město a Místní agendy 21, tradiční pálení čarodějnic, které jako tradičně uspořádalo město Hlinsko ve spolupráci s Českou hasičskou jednotou Hlinsko.
V okolí památné lípy u Urnového háje se za velmi příznivého počasí sešlo více jak šest stovek dětí a dospělých,  z nichž každý si našel zábavu podle svého gusta.  Děti si měli možnost vyzkoušet zručnost při hrách, které pro ně připravili pracovníci Domu dětí a mládeže, nebo si opéct tradiční čarodějnický špekáček
Dospělí poté rádi využili bohatého občerstvení.
Před osmou hodinou večerní se na místo dostavila starostka města PhDr. Křivanová a spolu s místostarostou města Ing. Šotolou se nejdříve zúčastnila vyhodnocení nejhezčích čarodějnických masek a poté se ujala zapálení hranice.
Povedenou akci sice narušil ve večerních hodinách déšť, ale i tak budou mít návštěvníci na co vzpomínat.


Jiří Hrabčuk
koordinátor projektu Zdravé město a místní agendy 21
TISK
i