Uherské Hradiště
Znak Uherské Hradiště

Web provozuje NSZM ČR
Publicita OPZ-25 aktivity, projekt
Vývoj portálu je financován za podpory Operačního programu Zaměstnanost

Úspěšný průběh kampaně Týden pro Zemi 2008

30. 4. 2008
V letošním roce se tradiční kampaň ke Dni Země rozrostla do týdenního tématicky bohatého programu, v jehož rámci v hlavním dnu kampaně 22.4. na Masarykově náměstí vyrostlo originální papírové město, které bylo následně zrecyklováno.
Město postavené na náměstí z modelů budov dosáhlo rozměrů cca 7 x 7m, benefičního sběru papíru se zúčastnilo celkem 21 ZŠ, MŠ, SŠ i Diakonie, z toho stavby stavělo 12 škol a školek.

V papírovém městě stál hradišťský kostel, stará radnice, knihovna, budovy jejich vlastních škol, maják, morový sloup a další stavby dle fantazie dětí a studentů.

Všechny stavby jsou originální a jejich tvorba zabrala spoustu času, za nejpodařenější považujeme model školy TGM, model radnice s hodinami a růžovou knihovnu Bedřicha Beneše Buchlovana, která byla spolu se svým originálem uvedena jako ukázková v reportáži o průběhu kampaně ve zpravodajství České televize.

Odpoledne na náměstí vedle soutěží pro děti probíhala vystoupení kroužků SVČ Klubko a DDM Šikula, poté bylo město rozebráno a výtěžek z odevzdaného papíru poputuje Záchranné stanici volně žijících živočichů v Buchlovicích.

Dobrou odezvu a zájem veřejnosti zaznamenaly také další akce k rámci kampaně - např. promítání tématických filmů pro školy v kině Hvězda, beseda v Přírodovědném centru TRNKA, soutěž a výstava dětských výtvarných prací, jakož i Den Země v areálu firmy KOVOSTEEL.

Všem, kteří se zapojili, děkujeme!
TISK
i