Kroměříž
Znak Kroměříž

Web provozuje NSZM ČR
Publicita OPZ-25 aktivity, projekt
Vývoj portálu je financován za podpory Operačního programu Zaměstnanost

Kroměříž (Den Země 2007)

9. 5. 2007
Den Země 2007 v Kroměříži

21. dubna 2007 – úklid lesa Barbořina Město stromů
Sraz - Barbořina v 10,00 hod.
Za příznivého počasí – možnost organizovaného přejezdu autobusem na:
Otvírání studánek – Divoky u Zdounek ve 13,00 hod. (Změna vyhrazena)

22. dubna 2007 - Den Země
Vycházka do okolí Kroměříže
Sraz: u lávky přes řeku Moravu – Erbenovo náb ve 13.00 hod.

23. dubna 2007 – 14,00 hod. – Ukázky letu cvičených dravců – ptáků
Podzámecká zahrada – Chotkův rybník

25. dubna 2007 - Barevný den - 13,00 hod.
Akce pro školy na Velkém náměstí - Vyhodnocení sběrové soutěže žáků základních škol
Zajišťuje Biopas, EKO – KOM

28. dubna 2007 – Úklid kolem Bagráku
Organizuje Jachetní oddíl TJ vodní sporty Hradisko
Sraz: u loděnice v 9,00 hod.





       Kroměříž, 11.dubna 2007

Kroměříž se připravuje na oslavy DNE ZEMĚ

Kroměříž –  Jako každým rokem připravuje kroměřížská radnice v rámci projektu Zdravé město oslavy Dne Země. Při této příležitosti mohou milovníci přírody z Kroměříže i okolí navštívit několik akcí koncipovaných tak, aby byly nejen zajímavé a poučné, ale i zábavné a zdraví prospěšné. Oslavy Dne Země v Kroměříži se uskuteční v termínu od 21. do 25. dubna.
Už v sobotu 21. dubna mohou lidé z Kroměříže přiložit ruku k dílu a ukázat, že jim není stav přírody v nejbližším okolí města lhostejný. Výprava dobrovolníků, mezi nimž by neměli chybět ani zástupci zdejší radnice, se totiž vydá na úklid příměstského lesa Barbořina. „Sraz je v 10 hodin přímo u lesa na Barbořině, samozřejmě jen za příznivého počasí. Zájemci budou potřebovat pouze rukavice a pytle na odpad, které však zajistíme my, takže s sebou si nemusejí brát nic,“ přiblížila koordinátorka projektu Zdravé město Jana Knapková. Na tuto dopolední akci pak může odpoledne podle zájmu navázat organizovaný přesun autobusem do Divok u Zdounek, kde od 13 hodin začíná tradiční Otvírání studánek.
V neděli 22. dubna Kroměříž oslaví Den Země vycházkou k zajímavých cílům v okolí města.  „Sraz bude u lávky přes řeku Moravu ve 13 hodin.Odtud se vydáme lužním lesem k lokalitě Zámeček a k přírodní památce Stonáč. To vše s odborným přírodovědeckým  výkladem,“ prozradila Jana Knapková.  
Následující den, v pondělí 23. dubna, se do Podzámecké zahrady nastěhují draví ptáci. Od 14 hodin se zde uskuteční přehlídka s ukázkami lovu a letu těchto okřídlených králů. Podobná přehlídka se ve stylovém prostředí historické zahrady uskutečnila již před dvěma lety a setkala se s mimořádnými ohlasy.
Oslavy Dne Země v Kroměříži zakončí ve středu 25. dubna akce pro školy nazvaná Barevný den.  Začne ve 13 hodin na Velkém náměstí a bude mít podobu zábavného odpoledne s hrami a soutěžemi včetně vyhodnocení sběrové soutěže mezi kroměřížskými školami. Barevný den organizačně zajišťují společnosti Biopas a EKO–KOM.

TISK
i