Pokud se Vám tento email nezobrazil správně, klikněte zde.

Zpravodaj
Zdravých měst, obcí a regionů

IX/2017

Připravujeme

Podzimní škola Zdravých měst k tématu zdraví obyvatel i ke zvyšování kvality veřejné správy - Vsetín, 1.11.

Ve dnech 1. - 3. listopadu 2017 se ve Zdravém městě Vsetín uskuteční Podzimní škola Zdravých měst, již tradiční setkání zástupců obcí z celé ČR zaměřené na téma udržitelného rozvoje obcí. Úvodní otevřený seminář představí inspirace i zajímavé aktivity Zdravých měst či odborných partnerů včetně možností spolupráce. Vzdělávání v dalších dnech je určeno zejména pracovníkům úřadů měst, obcí a regionů.

..čti více

Ve Zdravých městech bude v říjnu probíhat tradiční kampaň Dny zdraví

Tradiční kampaň Dny zdraví, která je oslavou zdravého životního stylu, probíhá zejména v první polovině října. Tematickou různorodostí i zapojením odborných partnerů v jednotlivých městech se jedná o vůbec nejrozsáhlejší akci na podporu zdravého životního stylu v České republice. Hlavním cílem Dnů zdraví je zajímavou formou informovat občany o tom, jak správně pečovat o své zdraví, jak je možné předcházet zdravotním potížím a zároveň jim také nabídnout aktivity, které mohou dlouhodobě přispívat k jejich fyzické i duševní pohodě. 

..čti více

Stalo se

Evropské sítě Zdravých měst jednaly v Praze. NSZM ČR nabídla i získala řadu inspirací

V polovině měsíce září (18.-20. 9. 2017) měla Národní síť Zdravých měst ČR čest hostit mezinárodní pracovní setkání národních sítí Zdravých měst WHO evropského regionu. Akce proběhla pod záštitou evropské úřadovny Světové zdravotní organizace (WHO) v Kodani, pobočky WHO v Praze a ve spolupráci s Informačním centrem OSN v Praze a hlavním městem Praha, které pro tento účel poskytlo historické prostory Staroměstské radnice.

..čti více

Veřejná fóra ve Zdravých městech mají úspěch u veřejnosti i radnic

Do necelého konce září 2017 proběhlo již 47 veřejných Fór Zdravého města. Nejvíce účastníků dorazilo na Fórum Zdravého města Litoměřice, kde akci navštívilo na 200 občanů. Do konce roku nás čeká ještě 16 takovýchto setkání ve městech, obcích, ale i regionech České republiky. Veřejné Fórum Zdravého města je setkáním, během kterého občané definují největší problémy a možnosti rozvoje v dané obci a hlasováním určují "10P" - desatero priorit.

..čti více

Proběhl Evropský týden mobility: Zdravá města, obce a regiony byly jako každý rok součástí

Kampaň Evropský týden mobility (16. - 22. 9.), která probíhá každoročně od roku 2002, má za cíl propagovat bezpečné, ekologicky šetrné způsoby dopravy ve městech a obcích. Také letos se do kampaně zapojila Zdravá města, která byla již mezi jejími prvními realizátory v ČR. Kampaň představuje ideální příležitost prezentovat alternativy udržitelné mobility občanům, vysvětlit problémy, se kterými se města a obce potýkají, s cílem vyvolat změny v chování a učinit pokrok směrem k vytvoření udržitelnější dopravní strategie pro Evropu.

..čti více


Zpravodaj vydává Národní síť Zdravých měst ČR
Použité fotografie pochází z archivu NSZM ČR a jejích členů. 
Kontakt: Kancelář NSZM ČR Kompletní archiv Zpravodajů NSZM ČR: ZdravaMesta.cz/zpravodaj
© NSZM ČR, 2017

Zpravodaj Zdravých měst je zasílán v návaznosti na Vaše předchozí přihlášení se k jeho odběru. V případě, že s námi nadále nechcete zůstat v kontaktu, můžete se ODHLÁSIT.