Pokud se Vám tento email nezobrazil správně, klikněte zde.

Zpravodaj
Zdravých měst, obcí a regionů

IV/2017

Stalo se

Litoměřice, Chrudim a Vysočina od roku 2017 předsedají Zdravým městům, obcím, regionům

Významným bodem Valné hromady NSZM ČR dne 25. dubna 2017 v Praze byla volba vedení asociace pro další dva roky. Z nominovaných kandidátů bylo zvoleno devět zástupců aktivních a kvalitně postupujících měst či regionů. Pozici předsedy obhájil Petr Hermann zastupující Zdravé město Litoměřice. Stejně tak byly obhájeny i posty místopředsedů - Petr Řezníček, starosta Chrudimi, a Martin Hyský, radní kraje Vysočina, kteří budou spolu s předsedou a dalšími členy Rady NSZM ČR reprezentovat asociaci navenek. Dalšími radními asociace jsou pak političtí reprezentanti měst Jihlava, Kopřivnice, Vsetín, městské části Praha 8, obce Bolatice a místní akční skupiny Opavsko.

..čti více

Výroční zpráva NSZM ČR 2016: Zdravá města (nejen) v číslech a datech

106 osobních konzultací pro členy – 57 Fór pro veřejnost s 4500 účastníky - 14 mladých a školních Fór – 5 celostátních akcí k dobré praxi – 12 akreditovaných vzdělávání – 534 aktuálních strategií - 288 příkladů dobré praxe a 2835 střípků - 7 webových Zpravodajů ... a mnohem více naleznete v nové Výroční zprávě Národní sítě Zdravých měst ČR za rok 2016. Ve zprávě jsou nejen tato čísla, ale i řada dalších zajímavých informací o službách členům, o dění ve Zdravých městech, aktuálních projektech či partnerech asociace.

..čti více

NSZM ČR přistoupila ke globální Baskické deklaraci udržitelných měst

Asociace NSZM ČR aktivně působí na mezinárodní úrovni a je členem několika významných mezinárodních uskupení měst a regionů. V návaznosti na aktivní působení v ICLEI - celosvětovém sdružení místních samospráv k udržitelnému rozvoji, přistoupila NSZM k tzv. Baskické deklaraci, významnému dokumentu navazujícímu na Aalborskou chartu, a stala se tak součástí globální platformy Sustainable Cities.

..čti více

Zdravá města diskutovala jak správně finančně řídit města, regiony a jejich organizace

Na 70 účastníků z řad politiků, tajemníků, finančních auditorů a dalších zájemců z měst a obcí se sešlo na semináři Národní sítě Zdravých měst ČR k tématu Efektivní řízení měst a regionů a jejich organizací. Důraz byl kladen především na oblast finančního řízení, na aktuálně platnou či připravovanou legislativu - českou i evropskou, na plánované změny, úpravy či možná rizika a zejména pak na ukázky uplatnění těchto pravidel v praxi.

..čti více

Asociace Zdravých měst, obcí a regionů přistoupila k Alianci pro zdravotní gramotnost

Na jarním zasedání Valné hromady NSZM ČR bylo schváleno přistoupení k Alianci pro zdravotní gramotnost – mezi organizace a instituce v Česku, které si uvědomují společenskou i individuální hodnotu zdraví a vnímají zdravotní gramotnost jako nezbytnou součást kultury ve 21. století.

..čti více

Zdravá města, obce i regiony oslavily Den Země 2017

Den Země, nejrozsáhlejší mezinárodní kampaň zaměřená na ochranu životního prostředí, připadá každoročně na 22. duben. Poprvé se Den Země slavil v roce 1970 v USA. V současnosti probíhá kampaň ve 192 zemích za pomoci více než 22 tisíc partnerských organizací, do aktivit se zapojuje více než jedna miliarda lidí z celého světa. V České republice se konají oslavy Dne Země již přes 20 let.

..čti více

Zdravá města podporují férový obchod

Myšlenku podpory férového obchodu přímo ve městech, podporují v ČR Zdravá města od samého počátku v roce 2011. Prvními oficiálními Fairtradovými městy v ČR se stala Zdravá města Vsetín a Litoměřice. K těm postupně přibyla Zdravá města Chrudim, Třebíč, Kroměříž, Hodonín, Mladá Boleslav, Valašské Klobouky, takže v současné době 8 z 10 Fairtradových měst v Česku patří mezi Zdravá města. Zdravá městská část Praha 8 byla v roce 2017 vyhlášena první Fairtradovou městskou částí.

..čti více


Zpravodaj vydává Národní síť Zdravých měst ČR
Použité fotografie pochází z archivu NSZM ČR a jejích členů. 
Kontakt: Kancelář NSZM ČR Kompletní archiv Zpravodajů NSZM ČR: ZdravaMesta.cz/zpravodaj
© NSZM ČR, 2017

Zpravodaj Zdravých měst je zasílán v návaznosti na Vaše předchozí přihlášení se k jeho odběru. V případě, že s námi nadále nechcete zůstat v kontaktu, můžete se ODHLÁSIT.