Pokud se Vám tento email nezobrazil správně, klikněte zde.

Zpravodaj
Zdravých měst, obcí a regionů

III/2016

Připravujeme

Blíží se oslavy Dne Země, zapojí se i Zdravá města

Den Země, nejrozsáhlejší mezinárodní kampaň zaměřená na ochranu životního prostředí, připadá každoročně na 22. duben. Poprvé se Den Země slavil v roce 1970 ve Spojených státech amerických. V současnosti probíhá kampaň ve 192 zemích za pomoci více než 22 tisíc partnerských organizací, do aktivit se zapojuje více než jedna miliarda lidí z celého světa. V České republice se konají oslavy Dne Země již přes 20 let.

Také letos se ke kampani připojí Zdravá města, obce a regiony, ve kterých se budou konat osvětové akce zaměřené na poznávání a ochranu přírody, ale i ekojarmarky, jarní úklidy nebo zábavné ekovýchovné akce pro děti. Zdravá města a obce připravují bohatý doprovodný program pro širokou veřejnost. Na akcích si jejich účastníci mohou zakoupit faitradové výrobky, ale také typické regionální produkty.

..čti více

Stalo se

Hodnocení udržitelného rozvoje měst ve Švýcarsku a Česku - sdílení návodů

V březnu 2015 proběhlo v Praze setkání zástupců Národní sítě Zdravých měst s dlouholetými švýcarskými partnery ze společnosti Equiterre, které se účastnil i zástupce kantonu Ženeva. Tématy třídenního setkání byla výměna zkušeností z oblasti sledování indikátorů udržitelného rozvoje na místní i národní úrovni a dále praktické hodnocení dopadů projektů měst a regionů na udržitelný rozvoj.

Švýcarské sdružení Equiterre je organizací s více než 30ti letou historií. Spojuje jak obce, města a regiony, tak i neziskové a privátní organizace, které mají zájem o uplatňování udržitelného rozvoje. Kanton Ženeva je průkopníkem řady témat udržitelného rozvoje. Za Česko se kromě Kanceláře NSZM setkání účastnili zástupci Centra pro otázky životního prostředí Univerzity Karlovy a Zdravého města Litoměřic.

..čti více

Světový den zdraví - letos na téma Prevence a léčba diabetu, 7. 4.

Každým rokem se Světový den zdraví slaví 7. dubna. Tématem letošního roku je čím dál tím více aktuálnější prevence a léčba diabetu.

..čti více


Zpravodaj vydává Národní síť Zdravých měst ČR
Použité fotografie pochází z archivu NSZM ČR a jejích členů. 
Kontakt: Kancelář NSZM ČR Kompletní archiv Zpravodajů NSZM ČR: ZdravaMesta.cz/zpravodaj
© NSZM ČR, 2016

Zpravodaj Zdravých měst je zasílán v návaznosti na Vaše předchozí přihlášení se k jeho odběru. V případě, že s námi nadále nechcete zůstat v kontaktu, můžete se ODHLÁSIT.