Pokud se Vám tento email nezobrazil správně, klikněte zde.

Zpravodaj
Zdravých měst, obcí a regionů

II/2011

Vážení zástupci Zdravých měst, obcí a regionů ČR,
vážené kolegyně, vážení kolegové,

dovolte, abychom vás prostřednictvím pravidelného Zpravodaje
seznámili s důležitými aktivitami a akcemi, které se uskuteční v nejbližším období.
Přinášíme také zajímavosti za měsíc únor 2011 nejen ve Zdravých městech, obcích a regionech.

Petr Švec; ředitel NSZM ČR


Připravujeme

Soutěž Nadace Partnerství: Získejte titul Město stromů!

Nadace Partnerství vyhlašuje již šestý ročník soutěže Město stromů. Nově se do soutěže, která probíhá pod záštitou Ministerstva životního prostředí, mohou přihlásit všechna města na území České republiky. Úkolem přihlášených měst je připravit celoroční kampaň pro veřejnost inspirovanou stromy a přírodou. Vítězné město získá kromě titulu a finanční odměny ve výši 50 tisíc korun od společnosti Tetra Pak také jedinečnou možnost zúčastnit se celoevropského klání Entente Florale Europe (Evropská kvetoucí sídla). Uzávěrka přihlášek je 5. června 2011.

..čti více

Zapojte se do soutěže "Na cestě k energetické třídě A"

..čti více

Vybrané akce pro Zdravá města, obce a regiony v nejbližším období

..čti více

Stalo se

Odstartoval jubilejní 10. ročník celostátní soutěže Cesty městy

Nadace Partnerství vyhlásila jubilejní 10. ročník celostátní soutěže Cesty městy zaměřené na zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR. Všechna města a obce, které zklidňují dopravu, se mohou díky účasti v soutěži pochlubit ostatním a navíc mohou získat některou z atraktivních cen. Mezi nejzajímavější realizované dopravní projekty letos nadace rozdělí ceny za více než 500 tisíc korun. Uzávěrka příjmu přihlášek do soutěže je 31. května 2011. Národní síť Zdravých měst ČR je jedním z partnerů soutěže.

..čti více

Probíhají první letošní Fóra Zdravých měst - setkání s veřejností nad nejpalčivějšími problémy obce

Také v roce 2011 již probíhají Fóra Zdravých měst, během nichž určují zástupci veřejnosti 10P – desatero problémů, které považují v místě jejich bydliště za nejpalčivější. Pořadí problémů je následně ověřováno anketami a putuje do zastupitelstva obce, regionu či městské části. Každé další setkání s veřejností prověří, zda se vedení města, obce či regionu problémy z minulého Fóra odpovídajícím způsobem zabývalo. První Fórum Zdravého města v roce 2011 se uskutečnilo v Prachaticích, další proběhlo v Uherském Hradišti. Během března budou následovat Fóra ve Zdravých městech Dobříš, Karlovy Vary, Hlučín a Orlová.

..čti více

Nové příklady v Databázi DobráPraxe.cz

Internetová databáze na adrese DobraPraxe.cz obsahuje již více než 160 inspirativních příkladů z různých oblastí rozvoje obcí a regionů. Na adrese https://dobrapraxe.cz/cz/priklady-dobre-praxe naleznete také aktuální drobné „střípky“ z každodenní praxe. Poslední příklady zařazené do databáze přinášejí informace např. o poradním sboru zdravotně postižených a seniorů ve Zdravém městě Prachatice, o zveřejňování veřejných zakázek na internetu ve Zdravém městě Chrudim, o nové cyklostezce ve Zdravém městě Vsetín, výukovém DVD o odpadech pro děti ve Zdravém městě Hlučín nebo o městských jarmarcích ve Zdravém městě Dobříš.

..čti více


Zpravodaj vydává Národní síť Zdravých měst ČR, kontakt: Kancelář NSZM ČR.
Zpravodaj NSZM ČR je k dispozici na https://www.zdravamesta.cz/zpravodaj
Použité fotografie pocházejí z archivu NSZM ČR a jejích členů.
© NSZM ČR, 2011

Zpravodaj Zdravých měst je zasílán v návaznosti na Vaše předchozí přihlášení se k jeho odběru. V případě, že s námi nadále nechcete zůstat v kontaktu, můžete se ODHLÁSIT.