Štětí
Znak Štětí

Web provozuje NSZM ČR
úvodní stránkaŠtětíStrategické dokumenty › Seznam projektů  

Štětí

tisk
i

Cyklogenerel města Štětí

Stadium přípravy projektu
1. Námět
Roky realizace
2023-2026
Rozpočet
500 000

Cyklogenerel města Štětí

Cyklogenerel je dlouhodobým systémovým dokumentem, který vychází ze základních principů řešení dopravy pro pěší a cyklisty, stanovený v územním plánu města Štětí a v místních částech.
Vychází z progresivních prvků - vyhrazené jízdní pruhy, piktogramové koridory, víceúčelové pruhy, BUS + cyklopruhy, řadící pruhy pro cyklisty, prostor pro cyklisty - V19, aj.
Hlavním cílem cyklogenerelu je určit základní požadavky na infrastrukturu pro cyklisty, která bude výhledově realizována na jednotlivých komunikacích ať už ve vazbě na rekonstrukce komunikací, nebo nezávisle.
Dalším cílem je navrhnout nové samostatné cyklostezky na území města, určit jejich optimální směrové vedení a parametry. Předmětem je i napojení místních částí a regionálních a nadregionálních stezek a cyklotras na systém města.
Cyklogenerel určí důležitá propojení pro cyklodopravu, která chybí již dnes, nebo tam, kde jsou vymezeny plochy pro přestavbu, případně rozvojové plochy. Určí základní parametry těchto propojení. Cyklogenerel vychází z dopravně-urbanistického významu jednotlivých komunikací. Zohledňuje stávající infrastrukturu pro cyklisty, možnosti uličního profilu (šířkové uspořádání a možnosti přeložení inženýrských sítí) a předpokládaný rozvoj a záměry v území. Návrhy jsou koordinovány s potřebami veřejné hromadné dopravy. Vedlejším cílem je zvýšení atraktivity pěší a veřejné hromadné dopravy a veřejných prostranství.
Návrh neupřednostňuje segregaci cyklistů v přidruženém dopravním prostoru, ale hledá optimální řešení s ohledem na uliční profil, cílovou skupinu a výchozí a cílová místa. Je posouzen každý konkrétní případ a jsou zhodnoceny výhody a nevýhody infrastruktury vedené samostatně, v přidruženém prostoru, nebo hlavním dopravním prostoru komunikace. Součástí návrhu je i vytipování komunikací, které nevyžadují žádná liniová opatření pro cyklisty. Pro tyto komunikace je navržena vhodná forma zklidnění, nebo jsou ponechány bez návrhu.
Typ projektu nová investice
Kód projektu 20c71f5dd43e4f46b29c59e03fbf79d5
Významnost projektu A
Co konkrétně projekt přinese a komu (cílové skupiny)? Zkvalitnění propojení stávajících cyklotras ve městě Štětí a s městem Štětí.
Garant projektu Krejzová Ivana
Zpřístupnit projekt komu
(Správce projektu)
Horák Filip, Kurašová Pavla
Vazba na cíl Strategie rozvoje města 4.2
Cyklo a pěší doprava
4.5
Zlepšení cyklodopravy po...

Rozpočet [Kč]

Celkem 500 000
Příprava a realizace projektu
Komentáře k přípravě a realizaci projektuCyklogenerel města se průběžně mapuje. V rozpočtu OSŽPD na rok 2023 nejsou finanční prostředky, jak na zpracování studie, projektové dokumentace tak na samotnou realizaci.

Vliv projektu na udržitelný rozvoj

Hodnocení udržitelného rozvoje: 0,6

Legenda: číselné hodnocení
?

2velmi pozitivní dopad
1pozitivní dopad
0neutrální dopad
-1mírně negativní dopad
-2negativní dopad

Dotaz na detaily projektu

Na detaily projektu se můžete dotázat odpovědné osoby na .

Sdílejte projekt

Vytvořeno v systému DATAPLÁN NSZM


TISK
i